Lambertseter Kings

Haidar Almahmoud kom til Norge som flyktning fra konflikt og krig i Syria i desember 2014. I 2021 gikk han på lederutdanningen til Kinginstituttet hvor han ble inspirert til å drømme («I have a dream») i forhold til eget liv og hvordan han kunne bidra i samfunnet.

Som en lidenskapelig fotballspiller og fotballinteressert begynte han å drømme om å skape et fotballag for gutter med samme bakgrunn som han selv. Haidar kom til Norge som flyktning fra konflikt og krig i Syria i desember 2014. Han rekrutterte et lag av spillere – alle fra Syria (17-25) – og spilte fotball på baner rundt omkring. Etter en stund innså han at hele drømmen ikke var virkeliggjort, fordi han drømte om å spille «ekte» kamper med «ekte» drakter. Sammen med Kinginstituttet, Bydel St. Hanshaugen, DNT og Lambertseter Fotballklubb ble drømmen helt realisert november 2021. Laget heter i dag Lambertseter Kings og er en integrert del av fotballklubbens øverste nivå og spiller ukentlige kamper i 10. divisjon. Pågangen er så stor at laget har blitt til to lag og spillere fra Lambertseter Kings bidrar også på førstelaget, noen av spillerne har blitt trenere i klubben og dommere i seriespillet i yngre klasser.

Haidar Almahmoud (21) på treningsfeltet på sommerleir. I bakgrunnen skimtes Moodi og Issa.

Nå er Haidar ansatt som praktikant i Kinginstituttet hvor han blant annet jobber med laget, men også med andre spennende prosjekter. Haidars historie er et eksempel på hvordan det tørre å drømme kan åpne nye veier i livet for en selv og for andre.

Intervju om Kinginstituttet og Lambertseter Kings med Thomas Dorg og Haidar Almahmoud i programmet «Hovedkontoret» på TVL, høsten 2023. Programledere er Anette Løken Jahr og Rune Bratseth.


Omtale av Lambertseter Kings

REDD BARNA MAGASINET

I Redd Barna magasinet kan man lese om reisen til Haidar, Moodi og Imam, og hvordan fotball og samhold har vært viktig for dem i integreringsprosessen i Norge.


Omtale av Lambertseter Kings

P3-AKSJONEN

NRK P3-aksjonen har intervjuet gutta på treningsfeltet i forbindelse med TV-aksjonen. Haidar, Mustafa og Samer intervjues sammen med trener-Espen.


LAMBERTSETER IDRETTSFORENINGS 
NETTSIDER

Her kan man lese mer om hvordan Lambertseter Kings prosjektet nå inngår i et tett samarbeid mellom Kinginstituttet og idrettsforeningen i arbeidet med å skape inkludering og mangfold.


For de som er interessert i å følge laget:

Følg Lambertseter Kings lagene på fotball.no. I tillegg kan du følge spillerne våre på vår egen lagside:


Laget er et samarbeidsprosjekt mellom Kinginstituttet og Lambertseter Idrettsforening. Espen Dorg er hovedtrener for laget.

De to første årene har laget fått støtte av følgende samarbeidspartnere:

Tusen takk for samarbeidet!