Lambertseter Kings

Haidar Almahmoud kom til Norge som flyktning fra konflikt og krig i Syria i desember 2014. I 2021 gikk han på lederutdanningen til Kinginstituttet hvor han ble inspirert til å drømme («I have a dream») i forhold til eget liv og hvordan han kunne bidra i samfunnet.

Som en lidenskapelig fotballspiller og fotballinteressert begynte han å drømme om å skape et fotballag for gutter med samme bakgrunn som han selv. Haidar kom til Norge som flyktning fra konflikt og krig i Syria i desember 2014. Han rekrutterte et lag av spillere – alle fra Syria (17-23) – og spilte fotball på baner rundt omkring. Etter en stund innså han at hele drømmen ikke var virkeliggjort, fordi han drømte om å spille «ekte» kamper med «ekte» drakter.

Sammen med Kinginstituttet, Bydel St. Hanshaugen, DNT og Lambertseter Fotballklubb ble drømmen helt realisert november 2021. Laget heter i dag Lambertseter Kings og er en integrert del av fotballklubbens øverste nivå og spiller ukentlige kamper i 10.-, 9.- og 4. divisjon. Pågangen er så stor at laget har blitt til to lag og spillere fra Lambertseter Kings bidrar også på førstelaget. Noen av spillerne har også blitt trenere i klubben og dommere i seriespillet i yngre klasser.

Haidar Almahmoud (21) på treningsfeltet på sommerleir. I bakgrunnen skimtes Moodi og Issa.

Haidar er i dag ansatt som praktikant i Kinginstituttet hvor han blant annet jobber med laget, men også med andre spennende prosjekter. Haidars historie er et eksempel på hvordan det tørre å drømme kan åpne nye veier i livet for en selv og for andre.

Intervju om Kinginstituttet og Lambertseter Kings med Thomas Dorg og Haidar Almahmoud i programmet «Hovedkontoret» på TVL, høsten 2023. Programledere er Anette Løken Jahr og Rune Bratseth.
Portrettintervju med to av spillerne på laget, Imam og Mostafa. Vi blir også kjent med hovedtrener Espen. Videoen er laget av Redd Barna i forbindelse med en nasjonal skolekampanje.

For de som er interessert i å følge laget:

Følg Lambertseter Kings lagene på fotball.no. I tillegg kan du følge spillerne våre på vår egen lagside:


Omtale av Lambertseter Kings

P3-AKSJONEN

NRK P3-aksjonen har intervjuet gutta på treningsfeltet i forbindelse med TV-aksjonen. Haidar, Mustafa og Samer intervjues sammen med trener-Espen.


Omtale av Lambertseter Kings

REDD BARNA MAGASINET

I Redd Barna magasinet kan man lese om reisen til Haidar, Moodi og Imam, og hvordan fotball og samhold har vært viktig for dem i integreringsprosessen i Norge.


LAMBERTSETER IDRETTSFORENINGS 
NETTSIDER

Her kan man lese mer om hvordan Lambertseter Kings prosjektet nå inngår i et tett samarbeid mellom Kinginstituttet og idrettsforeningen i arbeidet med å skape inkludering og mangfold.


Laget er et samarbeidsprosjekt mellom Kinginstituttet og Lambertseter Idrettsforening. Trenerteamet består av Steinar Rotevatn og Espen Dorg (hovedtrener).

De to første årene har laget fått støtte av følgende samarbeidspartnere:

Tusen takk for samarbeidet!